Artikelen

Interview with Platinum Pros (Sigrist and Tiu)

Door Mitchell Manders geschreven op 24-08-2016

This year at the Magic Online Championship I was very fortunate to meet Mike Sigrist and Oliver Tiu. Now these two forces of the game did not only manage to qualify for the Magic Online Championship but for the World Championship as well. Everyone always wonders what’s the story behind the face they see crushing tournaments. Here’s a short questionnaire with two of America’s finest!

Lees meer

Grixis vs Jund

Door Matthijs Habraken geschreven op 09-08-2016

Nadat Jund afgelopen WMCQ Modern gewonnen heeft leek het mij verstandig voor mezelf en nog belangrijker natuurlijk om jullie een handvat te geven om hier voorbereid op te zijn. Nu kan ik jullie meer vertellen over het Jund deck, maar daar heb ik helemaal geen zin in en kunnen andere personen van team MagicMarkt veel beter. Het belangrijkste is dat Jund een heel goed deck is in de "grind", hiermee bedoel ik dat het heel goed is in 1voor1 ruilen met zijn tegenstander, met een aantal kaarten die voor voordeel kunnen zorgen (Dark Confidant & Liliana of the Veil bijvoorbeeld).  Mijn oplossing; zorgen dat je meer kaarten pakt dan zij. Zoals in mijn vorige artikelen, draait veel om kaartvoordeel.

Lees meer

De Impact van Eldritch Moon op Modern

Door Jessy Berghout geschreven op 03-08-2016

Beste lezers,

Na de release op 24-7 mogen we met de nieuwe kaarten gaan spelen in alle formaten en in dit verslag ga ik schrijven over de impact van Eldritch Moon op het (allerleukste) formaat Modern. Ik geef in dit stuk aan wat voor mij de aantrekkelijkheid is van deze kaarten en in welk deck ze hun thuis kunnen vinden.

Lees meer

Toernooiverslag WMCQ [Modern]

Door Mitchell Manders geschreven op 25-07-2016

Het winnen van de WMCQ was iets waar ik vanaf het eerste jaar van heb gedroomd. Elk jaar kwam ik close maar toch net niet. Na in de eerste WMCQ van Pro Tour testing buddy Tijmen van Blankenvoort te verliezen in de halve finale had ik gemixte gevoelens. Wederom was ik het niet, maar was anderzijds super blij dat de slot ging naar een vriend en speler die ik enorm respecteer. De volgende 2 WMCQ’s waren modern. Verreweg mijn sterkste formaat. 

Lees meer

Tournaments for Dummies

Door Ray Lombardy geschreven op 14-04-2016

Aflevering 6

Road to Sydney: 11 lessen in 9 ronden

Velen van jullie kennen me als een Limited speler. Dat wil zeggen: ik schrijf alleen maar over Limited Magic. Dit artikel gaat niet over Limited, maar ook niet over Constructed in vergelijkbare zin. Het gaat hier over toernooispel. Hoe speel je een succesvol toernooi? Welke factoren hebben daarop invloed? Hoeveel heb je zelf in de hand? Op die vragen wil ik graag antwoord geven vanuit mijn eigen ervaringen.

Lees meer

Twee weken op de Rally! (Deel 2)

Door Mitchell Manders geschreven op 15-03-2016

Voor de rotatie staan er nog enkele Standard toernooien op de agenda. Voor mij is dit Grand Prix Parijs waarvoor ik nog steeds Rally the Ancestors kies. De laatste standard Grand Prix is gewonnen door Rally the Ancestors en volgens de statistieken is Rally het best presterende deck in Standard.

Lees meer

Twee weken op de Rally!

Door Mitchell Manders geschreven op 05-03-2016

Voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik me even kort introduceren. Mijn naam is Mitchell Manders en leef momenteel de droom om van Magic mijn baan te maken. Ik ben begonnen tijdens 7th edition en speel voornamelijk Magic Online. Maar op real life competitieve toernooien ben ik ook zo nu en dan te vinden. In mijn Magic carrière heb ik de volgende titels mogen bemachtigen: JSS champion 2008, GP Bilbao winnaar 2013 en Magic Online player of the year 2015.

Lees meer

Een laatste keer Splinter Twin

Door Matthijs Habraken geschreven op 14-02-2016

Welkom bij een nieuw en laatste artikel over Splinter Twin. In het vorige artikel beschreef ik Grixis Twin al als een deck dat steeds meer op een control deck lijkt met de combo als makkelijke win conditie. Voornamelijk door de sterke interactie tussen Jace, Vryn’s Prodigy, Snapcaster Mage & Kolaghan’s Command (wat ik veruit de beste kaart in het deck vind) is er een Grixis Control deck ontstaan. 

Lees meer

Splinter Twin, Zwart de Betere Kleur

Door Matthijs Habraken geschreven op 09-02-2016

Van harte welkom bij weer een nieuwe kijk op deze mooie reeks van het archetype “Splinter Twin” in Modern. Ondanks dat er een ban is gekomen op de kaart Splinter Twin, wil ik toch graag vertellen “what could have been”. Deze keer wil ik graag een splash naar zwart bespreken. Zo komen we uit bij een deck dat Grixis Twin heet. Grixis (blauw/zwart/rood) is in modern één van de bekendere decks. Zwart en rood hebben vaak goedkope removal en blauw counters plus carddraw. Maargoed, genoeg verteld over wat we vandaag zouden gaan doen, laten we gewoon beginnen.

Lees meer

Draften voor Dummies - Oath Set Review

Door Ray Lombardy ft. Bart van Etten geschreven op 08-02-2016

Welkom bij de set review van de zeer interessante set Oath of the Gatewatch. Een set die het tweede en laatste deel vormt van het Battle for Zendikar block. Voor deze review heb ik de hulp ingeschakeld van Bart van Etten. Bart heeft recent een top-8 notering gehaald bij de Grand Prix in Brussel en gaat als gevolg daarvan de Pro Tour spelen in Atlanta. Laat hij nou toevallig daar Oath of the Gatewatch gaan draften. Dit is dus een uitgelezen mogelijkheid om de set uit een professionele hoek te bekijken. Voor de mensen die geen flauw idee hebben wat een Gran Prie of Prof Toer is: Bart kan goed Magicen. 

We gaan ons richten op de belangrijkste commons en uncommons in deze set. De rares zijn wat minder belangrijk voor het totaalplaatje van de review en komen de volgende keer aan bod. Uiteindelijk zijn het de (un)commons die het overgrote deel uitmaken van je draft of sealed deck.

We gaan de belangrijkste kaarten voor je neerzetten van iedere kleur. Als een kaart niet aan bod komt, dan kan je er vanuit gaan dat hij in de ‘middencategorie’ valt en dus speelbaar is, maar verder niet erg bijzonder. De erg sterke en erg zwakke kaarten worden benadrukt en uitgelegd waarom zij goed of slecht zijn. Ook zal ik soms wat inzoomen op de wat interessantere unieke kaarten.

Een top pick of een slechte kaart blijft natuurlijk altijd subjectief. Bijna iedere Magic kaart is in een bepaalde situatie goed. Wij benadrukken hier het niveau dat je realistisch gezien kan gaan bereiken met de kaart in deze draft omgeving.

Lees meer

Draften voor Dummies -BfZ Archetypes Allied Colors

Door Ray Lombardy geschreven op 03-01-2016

Welkom bij het tweede deel van de draft archetypes van Battle for Zendikar! Vorige week hebben we in dit artikel (=http://www.magicmarkt.eu/posts/view/37) de enemy colors besproken. Voor een uitgebreidere introductie verwijs ik dan ook naar dat artikel.

Vandaag gaan we door met de allied colors . Laten we dan meteen met allies beginnen.

Lees meer

Draften voor Dummies - BfZ Archetypes Enemy Colors

Door Ray Lombardy geschreven op 22-12-2015

Nu we zo’n beetje halverwege het draft format zijn van Battle for Zendikar, wordt het hoog tijd om eens wat dieper in te gaan op de archetypes die te draften zijn. Een archetype is een bepaald deck dat je met enige zekerheid kan draften binnen een formaat en bestaat normaal gesproken uit een combinatie van twee kleuren kaarten, uitzonderingen uitgezonderd.

Lees meer

Splinter Twin

Door Matthijs Habraken geschreven op 16-11-2015

Splinter Twin, wanneer mijn combo niet goed genoeg is.

Welkom bij een nieuwe editie over het mooie deck Splinter Twin. In mijn vorige artikel vertelde ik over dat de combo soms geen winnend plan is. Dit is misschien lastig voor te stellen omdat je ook een aantal counters speelt om deze te beschermen maar er is een kaart die daar niet om geeft. 

Abrupt Decay (vaak dus BGx, hiermee bedoel ik vooral Jund en Junk) is wel de ergste nachtmerrie van Twin. Omdat Abrupt Decay een niet-land permanent (wat dus al je combo-mannen zijn) van mana kost 3 of minder sloopt op instant speed en dat terwijl deze niet gecounterd kan worden. Daarom probeert het sideboardplan hieromheen te werken.

bogeydeck

Lees meer

Flets

Door Ray Lombardy geschreven op 28-10-2015

Origins heeft ons verlaten. Sommigen van jullie zullen blij zijn om Liliana nu toch echt - voorlopig- te begraven, terwijl anderen het een Griekse tragedie vinden dat Kitheon niet meer langs komt. Of je er nu rouwig om bent of niet, het einde van ieder limited formaat is onvermijdelijk.  It’s time for the Conclusion of Origins… en daar mee zwaaien we de core-sets helemaal uit.

Mijn persoonlijke ervaring met Origins is dat het, zoals vaker het geval is bij een core set, al snel wat flets of kleurloos aanvoelde. Core sets hebben relatief weinig diepgang als het op draft aankomt. Daarmee wil ik niet zeggen dat het niet leuk is om te draften, integendeel zelfs. Het betekent echter wel dat het aantal verschillende soorten decks lager is en de rek eerder uit het formaat is. Vandaar ook dat de set relatief kort in roulatie is geweest. 

Vond je Origins leuk om te draften? Niet getreurd! We wippen die flipwalkers terug naar waar ze vandaan kwamen en gaan een nieuw, nog leuker formaat tegemoet. 

daysundoing

Day's undoing is de poort naar de volgende wereld. Dan heb je in ieder geval nog iets aan deze kaart gehad.

Lees meer

Splinter Twin, een gerespecteerd deck in Modern

Door Matthijs Habraken geschreven op 20-10-2015

Mijn naam is Matthijs Habraken. Doordeweeks heb ik niet veel vrije tijd maar in het weekend kun je me regelmatig vinden bij de wat grotere tournooien. Sinds kort ben ik artikelen gaan schrijven voor magicmarkt. Gelukkig hebben we allemaal minimaal een ding gemeen en dat is namelijk onze passie voor deze vrije tijds besteding!

Splinter Twin is in Modern een deck dat sinds de eerste Pro Tour, die Twin overigens gewonnen heeft, een gerespecteerd deck is. Het is een combodeck bestaand uit Deceiver Exarch/Pestermite en de enchantment Splinter Twin. Het deck wint doormiddel van de trigger van Deceiver Exarch of Pestermite, met een Splinter Twin erop, om zo infinite mannen aan te maken en daarmee je tegenstander lethal damage te doen.

Lees meer

Draften voor Dummies - BestCase Scenario Mentality

Door Ray Lombardy geschreven op 07-10-2015

Welkom bij de eerste editie van Drafting for Dummies. Dummies is geen verwijzing naar jou als lezer, maar naar mij. Ik heb me namelijk veel te laat in mijn leven gerealiseerd hoe leuk draften is, omdat ik er ook veel te laat mee ben begonnen. Maar draften is fantastisch, met name door de veelzijdigheid en de invloed die jij als speler hebt op het verloop van het hele toernooi. Ik vind het zo boeiend, dat ik bijna niets anders meer doe in mijn vrije tijd. In een jaar tijd heb ik mezelf van een volledige newbie (Misschien is nub of N003 de correcte spelling), veranderd in een redelijk competente drafter, die in elk geval in de Tilburgse top mee kan draaien, voor wat dat waard is. Het enige dat ik daarvoor doe is een paar basisvaardigheden toepassen en vooral: Heel. Veel. Draften. Door mijn ervaringen te delen hoop ik te kunnen laten zien hoe je beter kan worden in dit format.

 

Lees meer

Starten in EDH

Door Gydo Vonk geschreven op 16-01-2015

Ik ben Gydo Vonk en ik speel voornamelijk EDH en Highlander. Ik sta bekend bij de meeste spelers om mijn deckbouwkunsten.

Voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn wil ik graag iets vertellen over de manier van deckbuilding die ik aanhoud bij het maken van mijn eigen decks en de gedachten die ik heb bij EDH. 

Lees meer

The Rolling Grindstones - Paint It Blue

Door Mark Dragstra geschreven op 20-09-2014

Ik zal mijzelf eerst even kort voorstellen. Ik ben Mark Dragstra, 30 jaar en ik speel Magic vanaf de 4th edition. Rond 2000 tot 2003 heb ik competitive gespeeld en daarna vele jaren casual. Vorig jaar begon het toch weer te kriebelen en ben ik begonnen met Legacy. Hierbij een impressie van mijn avonturen.

Lees meer

Mazelen

Door Mark Dragstra geschreven op 20-09-2014

Ik zal mijzelf eerst even kort voorstellen. Ik ben Mark Dragstra, 30 jaar en ik speel Magic vanaf de 4th edition. Rond 2000 tot 2003 heb ik competitive gespeeld en daarna vele jaren casual. Vorig jaar begon het toch weer te kriebelen en ben ik begonnen met Legacy. Hierbij een impressie van mijn avonturen.

Het deck dat ik speel heet Mono Black Pox. De kaart Pox beschrijft het hele deck. Die zorgt voor discard (Hymn to Tourach>,Thoughtseize, Inquisition of Kozilek), land destruction (Sinkhole,Wasteland), creature sacrifice (Innocent Blood) en life loss (Mishras Factory, Nether Spirit, Cursed Scroll). Daarnaast zorgenSmallpox, Liliana of the Veil en The Tabernacle at Pendrell Valeook voor de nodige kopzorgen. Kortom, het doel van het deck is om al het plezier van Magic te elimineren.

Met 30 man is het niet erg druk in Eindhoven, wat blijkbaar veroorzaakt wordt door een PTQ elders. De meta-game in Eindhoven is altijd erg onvoorspelbaar. De ene keer zijn er vijf Sneak en Show decks, de andere keer zeven Dredge decks. Vandaag worden er vijf ronden gespeeld gevolgd door een top 8.

Lees meer

Draften in Theros

Door MagicMarkt geschreven op 20-09-2014

Draften is voor vele magicers één van de favoriete formats uit het hele scala van formaten dat magic the gathering vandaag de dag te bieden heeft. Het is een format waarbij de kennis en ervaring van de spelers aan de proef wordt gesteld. Natuurlijk is er ook sprake van geluk. Als je als drafter namelijk keer op keer de goede rares draft, dan wordt het spel een stuk makkelijker. Echter gebeurt dit vaak niet. Gelukkig zijn er in elke set ook altijd een aantal goede commons en uncommons waar men gebruik van kan maken. Het is dus erg belangrijk dat je bij draften een goede keuze kunt maken uit de verschillende commons en uncommons die je doorkrijgt van je medespeler. Dit is het halve werk van de draft.

Lees meer

Terug naar Legacy

Door Marvin Roelofs geschreven op 20-09-2014

6 September half 9 ‘s ochtends, na 3,5 uur slapen ging de wekker. Uiteraard had ik het voorbereiden van de decks uitgesteld tot het laatste moment. In dit geval ging het om 3 decks; OmniTell voor Michel de Jong en RUG Delver voor Bart van Etten. Ik zelf zou ANT gaan spelen want het leek me wel een goed idee om één van de meest complexe Legacy decks te spelen met 3 uur slaap en zonder toernooi ervaring met het deck.

Lees meer

Andere toernooitypes

sluit